Home / Nieuws / Binnenland / GTA 6 is out now!

GTA 6 is out now!

Los Angeles – De populairste game Grand Theft Auto heeft de nieuwste release eindelijk uitgebracht: GTA 6. Op deze game werd met smacht al maanden door gamers gewacht. De verkoopcijfers zijn op de eerste dag al door het dak heen gegaan. De site van ontwikkelaar lag er een paar uur uit.

Wat is nieuw in GTA 6?
Er nieuwe steden toegevoegd. In GTA 5 kon je alleen rondrijden in Los Santos. Nu is het mogelijk om in Londen te toeren en verrassend genoeg ook in Waarland, Noord-Holland.

Naast deze opmerkelijke keuzes van de game-fabrikant zijn meerdere zaken anders aangepakt. De auto’s zijn vervangen door elektrische en hybride modellen, zoals de Toyota Prius, Tesla en de Nissan Leaf. De karakters roken zelfs niet meer en ook naar vol borstige en schaars geklede dames is het hard zoeken. De ontwikkelaar heeft, sinds de #MeToo discussie gekozen om vrouwen te voorzien van minder aanstootgevende kleding en zelfs een nikab.

Groentepakketten
De criminele drugs-, geld- en goudpakketten die in eerdere versies van GTA nog moesten worden vervoerd zijn vervangen door biologische groente- en fruitpakketten. Trevor Philips van Rockstar games: “We wilden de game zo realistisch mogelijk maken. Je moet ook meegaan met je tijd. Vegetarisch en veganistisch is de trend. Er is veel verandert toen we in 2013 met GTA 5 uitkwamen. Ook schietpartijen behoren in de game tot het verleden. Dat gebeurt al genoeg.”

Ondanks alle veranderingen zijn gamers dolenthousiast over de nieuwste release. Peter van Buren van Game Unlimited: ”Het blijft gewoon een gave game. Lekker scheuren met groentekarren geeft deze versie iets magisch realistisch. De appels rollen gewoon over straat, helemaal te gek!”

Geef een reactie!