Home / Nieuws / Binnenland / Langebalkbrug wordt Lange-spalk-brug

Langebalkbrug wordt Lange-spalk-brug

Zuid-Scharwoude – De renovatiewerkzaamheden aan de betonnen brug over het kanaal Alkmaar – Kolhorn en de N242, zijn in volle gang. Het beton wordt geïnjecteerd en gerepareerd. Ook wordt een stalen spalkconstructie aan de brug bevestigd om de draagkracht te garanderen. Daarna wordt de brug voorzien van een frisse appeltjes groene kleur. Door de werkzaamheden kan de brug de komende decennia weer mee. “Het is altijd beter om iets te repareren dan geheel te vervangen. Dat scheelt tonnen CO2”, aldus een woordvoerder van de Provincie.

Nieuwe naam
Door de stalen spalkconstructie is de naam Langebalk niet meer van toepassing. Omwonenden hebben inmiddels een nieuwe naam bedacht: De Langespalkbrug. Deze naam wordt op de brug bevestigd. De onthulling van het naambord zal plaatsvinden op 13 december in bijzijn van omwonenden en vertegenwoordigers van Provincie en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard.

Geef een reactie!