Home / Nieuws / Binnenland / Overgebleven pepernoten Langedijk gaan naar Voedselbank

Overgebleven pepernoten Langedijk gaan naar Voedselbank

Langedijk – De pepernoten uit alle supermarkten en andere winkels die het snoepgoed verkopen, gaan na 5 december alle pepernoten doneren aan de Voedselbank Langedijk. Als de Voedselbank te veel heeft, gaan ze naar Dorcas en de Voedselbank Alkmaar en Heerhugowaard. Met deze actie hopen de winkeliers bij te dragen aan een positieve sinterklaassfeer.

Voedselverspilling
Sigrid Kruid van de Verenigde Middenstand Langedijk: ‘’Wij zijn tegen de voedselverspilling. We kunnen niet meer in januari pepernoten verkopen. Mensen zitten er dan niet meer op te wachten. Door de E-nummers die toegevoegd zijn aan de pepernoten blijven ze goed tot mei. Het zou zonde zijn om ze te vernietigen. Bij de Voedselbank kunnen we er veel mensen blij mee maken, voor een langere periode.’’

De Voedselbank laat in een reactie weten blij te zijn met de pepernoten: ‘’We zijn krijgen rond de decembermaand van verschillende organisaties een extraatje. Maar voor de lange termijn vaak niet. Wij blijven gewoon Sinterklaas vieren tot dat de pepernoten op zijn.’’ Om hoeveel pepernoten het gaat is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de verkoop van dit jaar.

Geef een reactie!