Home / Nieuws / Binnenland / Kookstudio Langedijk aan de slag met “Koken met E-nummers”

Kookstudio Langedijk aan de slag met “Koken met E-nummers”

Langedijk – Kookstudio Langedijk presenteert de cursus ‘koken met E-nummers’. De cursus is bedoeld voor actieve, drukbezette jongeren die graag een snel en onverantwoord gerecht op tafel willen.

Markt
Lydia van Kookstudio Langedijk ziet een gat in de markt: “Veel jongeren hebben weinig tijd en koken schiet er dan vaak bij in. Ze willen ook niet elke dag patat, pizza of chinees halen. Dat wordt vervelend. Bij ons leren ze om met eenvoudige ingrediënten een hele snelle en toch onverantwoorde maaltijd op tafel te toveren. “

E-nummers
De kookstudio is inmiddels gespecialiseerd in e-nummers. Een unieke mix van ingrediënten als smaakversterkers, zuurteregelaars, conserveringsmiddelen, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen, suiker en zout zorgt ervoor dat het gerecht na bereiding tenminste de komende tien jaar buiten de koelkast nog eetbaar is.

“Onze spaghetti E621 is verreweg favoriet. De voorbereiding kost nog geen twee minuten, daarna nog even in de magnetron en smullen maar”, aldus Lydia. “Je kan eigenlijk niets verkeerd doen. Oké, je krijgt wel eerder diabetes, hoge bloeddruk of andere ellende, maar het is lekker en snel. Dus wat wil je nog meer? Onze cursisten moeten er vaak niet aan denken om biologische groenten te snijden, te koken, en dan nog eens opeten. Ze worden al moe van de gedachte.”

 

Geef een reactie!