Home / Nieuws / Binnenland / Slagers stoppen massaal door documentaire Cowspiracy in Vue bioscopen

Slagers stoppen massaal door documentaire Cowspiracy in Vue bioscopen

Regio Alkmaar – In Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk zijn tien slagerijen spontaan gestopt. De reden voor deze plotselinge ommezwaai is de vertoning van de documentaire Cowspiracy in bioscoop Vue.

Vlees
In de documentaire uit 2015 wordt pijnlijk duidelijk dat vlees eten en zuivel nuttigen het milieu ernstige schade toebrengt. Voor het maken van een kilo rundvlees is 15.500 liter schoon drinkwater nodig. Ook eten de koeien, kippen en varkens krachtvoer bestaande uit graan, snijmais en soja. Soja wordt veelal geproduceerd in Argentinië en Brazilië. Daar verdwijnen de regenwouden in rap tempo om plaats te maken voor sojavelden. Veehouderij neemt al een kwart van het totale oppervlak van de aarde in beslag. Van alle vruchtbare landbouwgrond wordt bijna een derde gebruikt voor de teelt van voedergraan.

Volgens een recente studie van de landbouworganisatie van de VN (FAO) zorgt het door vee geproduceerde methaan voor meer schade aan het klimaat dan de uitstoot van CO2 door auto’s.

 

Geef een reactie!