Home / Nieuws / Binnenland / Tekst kerstkaarten uitwisbaar. Papier verbruik omlaag.

Tekst kerstkaarten uitwisbaar. Papier verbruik omlaag.

Amsterdam – Kerstkaarten krijgen een andere achterkant. Hierdoor kunnen de teksten met een vochtig doekje worden uitgewist. De ontvanger van de kaart kan hierdoor de kaart volgend jaar zelf gebruiken om te versturen. Hierdoor kan de productie van kerstkaarten drastisch omlaag. Deze maatregel zorgt ervoor er zo’n 4.000 bomen per jaar kunnen blijven staan.

Kerstsfeer
PostNL is blij met de nieuwe kerstkaarten. Marcel Claus: ‘’Wij dragen graag bij aan deze duurzame oplossing. Als postbedrijf is het onwijs druk tijdens de kerstdagen. Maar we dragen graag bij aan de kerstsfeer. We willen over 5 jaar overgaan op kerstappjes. Dat scheelt ons in de drukte en het milieu al helemaal.’’

Bomen
De 4.000 bomen die blijven staan in Nederland, zorgen voor de opname van CO2. Bovendien houden bomen in droge periodes water vast, en zorgen ze ervoor de dat bodem minder snel opwarmt.

Geef een reactie!