Home / Nieuws / Binnenland / Dorpsstraat opgenomen als kasseienstrook in Vuelta 2020

Dorpsstraat opgenomen als kasseienstrook in Vuelta 2020

Langedijk – In 2020 haalt Langedijk een groot sportevent naar zich toe. In de gemeente, waar de fiets sinds jaar en dag het belangrijkste vervoersmiddel is, worden de laatste kilometers van de tweede etappe in de Vuelta gereden over de Dorpsstraat. Doordat menig fiets de nodige boutjes en moertjes heeft verloren dankzij de Langedijker klinkers, heeft de straat de status ‘Kasseistrook’ gekregen. Deze extra moeilijke opgave voor wielrenners voldoet aan de moeilijkheidsgraad van de Ronde van Spanje.

Fietsen
De Fietsbond Langedijk, FBL, is blij met de komst van de Vuelta. Woordvoerder Judith Rood: ‘’Eerst wilden we de Dorpsstraat opknappen. Een laag asfalt met een klinkerpatroon erin gedrukt voor de afwatering. Ideaal om heerlijk overheen te fietsen. Het is natuurlijk schandalig dat je fiets nu alle kanten op trilt met alle schade aan fietsen tot gevolg.’’ Ze vervolgt: ‘’Toen we hoorden dat de Vuelta in 2020 naar Nederland kwam, zijn we met de gemeente en Provincie gaan lobbyen bij de organisatie. Zij fietsten van Oudkarspel tot en met het Havenplein en waren het er al snel over eens. Deze straat moet in de Ronde van Spanje. Voor ons als FBL een unieke kans om het fietsen, een duurzaam en gezond transportmiddel, te promoten.

Tweede etappe
De tweede etappe start in Zaandam. Via de Beemster, Schermer en Alkmaar vindt het peloton haar weg naar Oudkarspel. Daar draait het weer om richting het zuiden, om via de Dorpsstraat te eindigen op het Havenplein in Broek op Langedijk.

Geef een reactie!