Home / Nieuws / Bart Muurling genomineerd voor ‘Inwoner van het jaar’ 2018

Bart Muurling genomineerd voor ‘Inwoner van het jaar’ 2018

Langedijk– De man achter de Burgerrekenkamer Langedijk is genomineerd voor ‘Inwoner van het jaar’ van Langedijk. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meeste aandacht vragende Langedijker van het afgelopen jaar. Muurling dankt zijn nominatie mede aan zijn niet aflatende strijd voor zijn eigen gelijk.  

De charismatische, sympathieke persoonlijkheid, die volgens eigen zeggen overigens liever in Heerhugowaard had gewoond, dwong ieders respect af door de gemeente Langedijk openlijk aan te klagen bij de Nationale Ombudsman. Zijn privacy was volgens hem ernstig aangetast omdat het kenteken van zijn auto en zijn huis herkenbaar op de satirische website Rotte Kool verschenen.  

 

De andere genomineerden zijn columnist Rob Planken, die Langedijk traditioneel verblijd met zijn positieve en opbeurende columns, en de afgetreden waarnemend burgemeester Jan Hoekema 

 

De prijs wordt op 14 februari (Valentijnsdag) uitgereikt in theater de Binding in Zuid- Scharwoude.  

Geef een reactie!