Home / Nieuws / Binnenland / ‘Rotte Koolplein’ wordt op vrijdag 1 februari officieel geopend

‘Rotte Koolplein’ wordt op vrijdag 1 februari officieel geopend

Broek op Langedijk – Op 1 februari wordt het naambord van het ‘Rotte Koolplein’ officieel onthuld door de waarnemend burgemeesters van Langedijk en Heerhugowaard, Leontien Kompier en Bert Blase. Het ‘Rotte Koolplein’ bevindt zich recht tegenover museum BroekerVeiling. Centraal op het plein staat de veel gefotografeerde selfiekool. Door het gezamenlijk onthullen van het straatnaambord geven de burgemeesters aan de voorgenomen fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard serieus te nemen.   

Het ‘Rotte Koolplein’ is een eerbetoon aan de onlangs opgeheven satirische website RotteKool.nl. De Langedijker gemeenteraad was hierover sterk verdeeld. Maar na veel discussie en twee schorsingen ging ze toch overstag. Een woordvoerder: “Een deel van de raad wilde alleen een achteraf steegje in de nieuwbouwwijk Westerdel naar die website vernoemen, maar voor het plein bij het museum bleek uiteindelijk toch een krappe meerderheid te zijn.“

Een reactie

 1. Gerda Hoogvorst

  In het Langedijker Nieuwsblad gelezen over het eerbetoon aan de Satirische Site Rotte Kool.
  Het mag dan een eerbetoon heten aan deze Site,doch ik vind,en nog meer mensen, vinden het als naam op het te plaatsen naambordje tegen over het Museum Broekerveiling, helemaal geen passende mooi naam. Precies tegenover die mooie Grote Kool die er nu staat te pronken in de Zon, ‘als die schijnt’ met een goeden gloed! Er is dan geweldige glans, op die prachtige grote Koolwaar te nemen! Waarom wordt en dan niet een Positieve naam voor het te plaatsen naambord bedacht? Zoals: Prachtig Koolplein, Zonning Koolplein of SuperKoolplein.
  Ik loop dagelijks langs het Museum en zie ook dagelijks die prachtige Kool op sokkel die staat te pronken! Genieten van dit gegeven, is het ,jammer,vinden meerder mensen, dat het naambordje in ‘ver’ – Rotte Koolplein geplaatst zou gaan worden.
  En dit is dan de reactie van mij en nog een stel andere Langedijkers.
  Ik hoop dat er nogmaals een iets positiever naam uit de bus komt!
  G.Hoogvorst
  Dokter Manjoeroplantsoen 45
  1721 CN Broek op Langedijk.hoogvorst
  Met vriendelijk groet verblijf ik,

Geef een reactie!